/
Kennis over zitten
Lewis Academy

Kennis over zitten

Onze vernieuwde kijk op zitten is ontstaan door een intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Wij stellen deze kennis voor iedereen beschikbaar en leggen je graag uit hoe het zit.

Lesly de lespop in de vergaderzaal.
Lewis Academy

Kennis over zitten

Onze vernieuwde kijk op zitten is ontstaan door een intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Wij stellen deze kennis voor iedereen beschikbaar en leggen je graag uit hoe het zit.

Wouter die net begonnen is met de workshop, Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten.

Workshops

Bij het adviseren van hulpmiddelen word je regelmatig geconfronteerd met mensen die een groot deel van de dag zittend in een rolstoel moeten doorbrengen. Wanneer zij niet of nauwelijks kunnen verzitten, kunnen allerlei zitgerelateerde problemen ontstaan. In onze workshops geven wij inzichten in het ontstaan van zitproblemen en het voorkomen hiervan. Tevens leer je met praktische handvatten hoe je functie-eisen kunt opstellen die vertaald kunnen worden naar producteigenschappen van een zitvoorziening.

Ontmoet Anne in onze

Animaties

Wij delen onze kennis graag met iedereen die interesse heeft. Om op een luchtige en begrijpelijke manier kennis te maken met de theorie achter de Lewis richtlijnen hebben wij een deel van onze kennis gebundeld in een vijftal korte animaties. Deze animaties geven op een heldere manier weer hoe zitproblemen ontstaan, wat de gevolgen zijn en hoe ze voorkomen kunnen worden.

Anne, het gezicht van onze animaties.
Waanzinnig om te weten

Handige hulpmiddelen

Die je kunnen helpen om inzichtelijk te maken wat een zithouding doet met het menselijk lichaam. 

Lesly de lespop

Uitleggen was nog nooit zo makkelijk
Lesly de lespop, in levenden lijve.

Misschien heb je Lesly al eens ontmoeten tijdens één van onze cursussen. Lesly de lespop heeft namelijk een belangrijke rol tijdens de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’. Lesly is een vereenvoudigd model van het menselijk lichaam en kan inzichtelijk maken wat de invloed is van het verminderen of helemaal wegvallen van de spierfuncties op het behouden van een zithouding.

De meetkoffer

Voor het meten van functionele houdingshoeken
De meetkoffer met meetinstrumenten

Veel zitproblemen kunnen worden voorkomen door het bieden van een juiste zithouding. Een houding wordt gedefinieerd als een stand van het lichaam in de ruimte. Daarom is het van belang om de houding aan het zittend lichaam te meten. De meetkoffer bevat een digitale hoekmeter, functionele rugleuningshoek meetbeugel, functionele zittinghoek meetbeugel en een rolmaat waarmee je de houdingshoeken aan het lichaam kunt meten.

Zo zit het!

Over zitten, stoelen en rolstoelen
Het boek, Zo zit het!

De meeste Nederlanders brengen één derde van hun levend zittend door. De keuze voor een goede zithouding is minder ingewikkeld en minder persoonlijk dan iedereen denkt. In feite ligt de uitkomst al sinds 1969 vast in het congresverslag ‘Sitting Posture’, alleen de uitleg die erbij hoort ontbrak. Door een verbeterde definitie van zithouding en een uitgebreid onderzoek kunnen de uitkomsten van toen, nu eindelijk begrepen en toegepast worden. En dat gebeurt in dit boek!

Meten was nog nooit zo makkelijk

De Lewis Caliper

Heb jij al een Lewis Caliper? Met de Lewis Caliper kunnen de lichaamsmaten die van toepassing zijn op de zitorthese, eenvoudig worden opgemeten. Onthoud daarbij wel dat de lichaamsmaten aan het lichaam van de eindgebruiker worden gemeten en niet aan de rolstoel!

De Lewis Caliper, een hulpmiddel om lichaamsmaten eenvoudig mee te meten.

Meer weten over Lewis Seating Systems?

Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op